Nieuws

Succesvolle sociale projecten

Enkele citaten uit nieuwsbrief Weelec van april over de samenwerking tussen Weelec en MTB:

“Succesvolle sociale projecten”

“De maand april is voor een van onze collega’s een hele bijzondere maand geworden! Na een inwerkperiode kon deze werknemer via de reguliere weg in dienst genomen worden bij Weelec. Hij heeft daarmee zijn re-integratieproces richting de reguliere arbeidsmarkt succesvol afgerond. Dit is een prestatie van formaat, waar wij allemaal erg trots op zijn! Het toont eens te meer dat er genoeg goede mensen langs de kant staan die kansen verdienen en er voor willen gaan.

Ook een speciaal woord van dank naar onze samenwerkingspartners, Wiertz Personeelsdiensten, MTB Maastricht en Relim. Met hen werken wij dagelijks aan de re-integratie van kansarme werkzoekenden. Met vallen en opstaan worden de eerste succesverhalen nu geschreven. Wij kijken uit naar nieuwe kansen op dit gebied. Zodra nieuwe projecten worden gestart of afgerond, zullen wij jullie uiteraard op de hoogte stellen.”

“Demontage groot witgoed”

“In nauwe samenwerking met de Maastrichtse Toeleveringsbedrijven, beter bekend als MTB, heeft Weelec een demontageproces ontwikkeld waarbij groot witgoed apparaten worden ontdaan van stoorstoffen zoals hout, isolatiemateriaal en condensatoren. De demontagelijn waar onze collega’s aan werken, wordt bemand door zowel reguliere als sociale arbeidskrachten. Ook het management van de lijn wordt, in combinatie, door Weelec én MTB uitgevoerd.

Na zes maanden van intensieve samenwerking en ontwikkeling, worden dagelijks gemiddeld 170 stuks witgoed gedemonteerd. Dat maakt de Weelec/MTB demontagelijn de meest productieve van Nederland! Dit project is een schoolvoorbeeld van de synergievoordelen die behaald kunnen worden uit Social Return projecten in een commerciële omgeving. Met veel tijd en begeleiding kunnen we de inclusieve samenleving, waarin plek is voor iedereen, laten werken. Weelec en MTB bewijzen dit nu al maanden en kijken uit naar een gezamenlijke toekomst!”

Deel dit verhaal

Bekijk ook:

Menu