Nieuws

Europees biologisch keurmerk voor MTB

Productieproces voldoet aan Europese wetgeving voor biologische productie

 

Vanaf heden is MTB in bezit van het bio-certificaat. Dat betekent dat wij het Europees biologisch keurmerk mogen dragen voor het verwerken van biologische producten. Met de certificering voldoet MTB niet alleen aan de eisen van haar opdrachtgevers, maar creëren wij tevens bewustwording rondom biologische producten binnen onze eigen organisatie. Accountmanager Frank Coolen is trots dat MTB het keurmerk op korte termijn wist te bemachtigen: “Binnen vier weken was de certificering rond. Dat laat zien dat we de interne processen binnen MTB goed op orde hebben.”

 

 

Waarom een bio certificering?

Er zijn steeds meer opdrachtgevers met biologische of fair trade producten die werkzaamheden aan MTB uitbesteden. Denk hierbij aan productiewerk op kleine en grote schaal. De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd en daarom is er een certificaat vereist voordat een product officieel als biologisch bestempeld mag worden. Naast de producten moeten ook de productie- en logistieke partners beschikken over een certificaat. Het verkrijgen van deze certificering verloopt via Stichting Skal. Deze stichting is de waarborgt de betrouwbaarheid van het begrip biologisch.

 

Kwaliteitswaarborging van uw producten

U kunt uitstekend bij ons terecht als u op zoek bent naar een partner voor productiewerkzaamheden die aan alle biologische wetgevingen voldoen. Wij verzorgen diverse diensten, waaronder sorteren, verpakken en assembleren.

 

 

 

 

Heeft u interesse in het uitbesteden van productiewerkzaamheden voor uw biologische producten? Neem contact op met Frank Coolen, accountmanager via e-mail frank.coolen@mtb.nl of telefonisch: 06 26 24 08 28.

Deel dit verhaal

Bekijk ook:

Menu