Vacature: Budgetcoach

Budgetcoach

Wij geloven dat iedereen het vermogen bezit om een bijdrage te leveren op de arbeidsmarkt. Iedereen heeft talent. Bij MTB creëren wij de ruimte om dat talent te ontdekken en om te leren werken. Dat doen we voor mensen met een arbeidshandicap en voor werkzoekenden voor wie de reguliere arbeidsmarkt vooralsnog een brug te ver is. De grote variatie aan bedrijven en be-drijfsactiviteiten onder de vlag van MTB maakt dat we een enorme verscheidenheid aan leer-werktrajecten en arbeidsplaatsen kunnen bieden. Deze dynamische werkomgeving, samen met de professionele begeleiding van ons team, geeft werknemers zicht op persoonlijke mogelijkhe-den op de arbeidsmarkt. Zo maken we sámen het verschil voor iedereen die wil.

0,6 FTE

Maastricht

Informatie

Voor de afdeling Preventie, ondersteuning en verzuim binnen P&O zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste:

Budgetcoach

(0,6 fte, 20-22 uur per week) 

De functie:

Als budgetcoach ben je de financiële specialist en het aanspreekpunt voor mensen met een fi-nanciële hulpvraag. Waar mogelijk zoek je samen naar een passende oplossing voor de schul-denproblematiek en ondersteun je de cliënt bij het zo veel mogelijk financieel zelfstandig worden.

 

Wat ga je doen?

Je brengt de leefsituatie van de medewerker optimaal in kaart en maakt samen met de medewer-ker een overzicht van achterstanden met betalen (schulden). Je neemt post en papieren samen door en jullie bepalen gezamenlijk wat er moet gebeuren, ook zoek je samen de toeslagen uit waar een medewerker recht op heeft. Je bied jouw hulp aan bij het invullen van formulieren en verwijst naar partners middels de sociale kaart. Je werkt samen met de Bedrijfs Maatschappelijk Werker en (job)Coach.

 

Jij bent hierin een professional en een doorpakker en denkt out of the box. Netwerken, kansen zien, deze benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af. Je gaat altijd uit van de  eigen kracht van de medewerkers en laat de regie daar waar het hoort.

 

Wat zoeken wij?

• Jij hebt een afgeronde HBO-opleiding (SJD of MWD / Social Work);

• Jij hebt een afgeronde post-HBO schulddienstverlening of budgetcoaching (of bezig met deze post HBO);

• Je hebt ervaring met klant- en procesbegeleiding;

• Je hebt kennis van sociale wetgeving en kennis van de sociale kaart in de directe omge-ving;

• Je hebt een proactieve houding in het coördineren en begeleiden van een coach traject;

• Je bent proactief in het onderhouden van interne en externe contacten;

• Je bent in staat om zelfstandig en gestructureerd te werken en kan helder en duidelijk communiceren;

• Je kunt jezelf goed profileren in het werkveld.

 

Wat bieden wij?

De inschaling is conform CAO gemeenten een indicatie in schaal 8 (€3.014- tot max €4.244)

Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuze Bud-get van 17,05% van het bruto loon. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder het flexi-bel in te zetten IKB met de mogelijkheid om verlofuren te kopen of te sparen.

 

Aanvullende informatie:

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en Social Networks, kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Deze dien je bij een mogelijk dienstverband in overleg met MTB aan te vragen.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Informatie over de functie:

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Mw. M. van de Riet, teamlei-der Preventie, Ondersteuning en Verzuim, tel: 06-55204553

 

Geïnteresseerd?

Reacties uiterlijk vóór 11 augustus 2024 aan personeelsadministratie@mtb.nl

t.a.v. mevr. Tanja van der Zwaan, personeelsadviseur.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature

Menu